בשביל להתחיל ליצור וידאו בעידן הנוכחי, אנחנו צריכים לעצור רגע להבין איפה אנחנו נמצאים, ואיך הגענו לכאן בעצם?
הפלטפורמה ששולטת בלי ספק בתכני הוידאו של זמננו, היא יוטיוב.
אתר יוטיוב הוא מנוע החיפוש ה-2 הגדול בעולם, זה נתון מדהים כי בהגדרה שלו יוטיוב הוא בכלל לא מנוע חיפוש. בכל זאת הוא אחד האתרים הנצפים ביותר מראשית עידן האינטרנט. אתר יוטיוב הוקם בשנת 2005, אלא היו 3 חברים שעבדו בסטארטפ קטן יחסית אז שנקרא פאייפל. הם עזבו את פייפאל וחברו יחד להקים את יוטיוב.והשאר… עתיד
למה עתיד? כי שנה לאחר שיוטיוב עולה לאוויר גוגל מזהה את הפוטנציאל ורוכשת את הסטארטאפ הצעיר ב1.65 מילארד דולר.
עכשיו לא הרבה יודעים את זה, אבל יוטיוב לא היו הראשונים בכלל, וימו היו שם קודם, שנה לפני יוטיוב.
אז איך זה קרה שוימו נשארה הרחק מאחור, הסיבה לזה היא אחת. מעורבות- שיתוף וקהילה, הם שהפכו את יוטיוב למה שהיא.
זוכרים את מייספייס ? והצורה שבה פייסבוק מחקו אותם מהמפה.
פייסבוק וגם יוטיוב, ידעו להפוך כל אחד ואחת בעולם למעורב, לבעל דעה, והכי חשוב לבעל מעורבות גדולה יותר באתר שלהם. הצורך לשתף אחרים, הוא אחד מהצרכים הבסיסיים של האדם.
יוטיוב, פייסבוק, וואטסאפ, אינסטגרם, טוויטר. כולם מצליחים כי הם עונים על אחד מהצרכים הבסיסים של המין האנושי, הצורך לשתף, זה כיום מה שמוביל את עולם השיווק במדיה הדיגטלית, ככל שנגדיל את המעורבות של קהל המטרה שלנו במוצרים, באתרים, בעמודים השונים, ככה המותג שלנו יהיה רלוונטי יותר ואורגני יותר.
למה בעצם אנחנו מדברים על כל זה, באנו לדבר על וידאו ואנחנו מדברים על היסטוריה?
אנחנו מדברים על זה, כי וידאו הופך עסקים ומוצרים למותג.
והדרך שכולם ידברו על המותג שלכם, היא וידאו. דוגמא קטנה כשאני קונה מוצר חדש, ויש לי חוברת הפעלה עם 40 עמודים, שאני בחיים לא יקרא. ברור לי מיד שהחברה הזאת לא חשבה עלי כלקוח. היא חשבה עלי כקונה. יש הבדל גדול בין קאסטומר לבייר.
קונים ילכו ויבואו, אבל לקוחות ישארו.
לכן כשאני קונה מוצר חדש, ויש עליו לינק לסרטון הדרכה מצולמת היטב, נשמעת טוב , שיש לה ערך אמיתי. רכישת המוצר הפכה לחוויה. ואם בסוף הסרטון יש הנעה לפעולה, אז אולי אני גם אכתוב תגובה מפרגנת בדף הסרטון וגם נרשמתי לרשימת דיוור והעידכונים אודות המוצר.
כך החברה יוצרת תחושה של מעורבת מול הלקוחות שלה.
תצטרפו אלינו לסרטון הוידאו הבא, נראה לכם קמפיין וידאו שעשינו לחברה סופר מגניבה, וכיצד מעורבות הלקוחות והקהילה שיצרה החברה הובילו לפיתוחים חדשים ולבסוף גם למוצר חדש שעלה מתוך התגובות בקהילה.